English
Spacer
BUITENHUIS - RAAKVLAK HUIS & TUIN - 31 MEI 2018
Spacer
Vlonder bij de entree verbindt sinds kort huis en tuin
VLONDER BIJ DE ENTREE VERBINDT SINDS KORT HUIS EN TUIN
Spacer
Spacer
Spacer

De buitentuin nadert voltooiing: komende week gaat de tuinontwerper de duizenden kleinere planten op de juiste plek zetten. Voor de bouw van het buitenhuis werden de grotere bomen en heesters geplant. De hoogleraar en architect bemoeiden zich vooral met de glooiingen en bestratingen, maar de meeste aandacht gaat naar het raakvlak tussen huis en tuin.

 

Reizen naar Japan en China zorgden bij de ontwerpstart voor een focus op de relatie tussen huis en tuin. De plek in de dijk, het weidse landschap, en de ideeen van de tuinontwerper, resulteren in een zeer gevarieerde relatie. Het raakvlak is breed: van fysieke aansluiting materiaal-grond, tot zichtlijnen tussen interieur en buitenruimte en landschap.

 

Op de foto is de net geplaatste entreevlonder te zien. Met dit accoya hout zijn ook twee terrassen aan de waterkant gemaakt. Aan de landzijde markeert deze vlonder de entree van het buitenhuis. Vanuit het huis is het houten vlak de start van een zichtlijn tussen de bomen door naar de verre horizon van het Groene Hart.