English
Spacer
COUNTRY HOUSE - ZOETERWOUDE - 2013
Spacer
one of the results of the design study of program and plot
ONE OF THE RESULTS OF THE DESIGN STUDY OF PROGRAM AND PLOT
Spacer

Mirck Architecture was asked to design the landscape of - and a new house on - a very delicate plot in the Green Heart of Holland. During the start of the design mayor changes to the dikes on the plot were introduced by the water authorities. The augmentation of the dikes was then integrated in the landscape and house design.

 

Finally three possible house compositions remained, while the client found an even better plot in the Green Heart. The client is now looking for someone who would like to buy this plot. Mirck Architecture is always ready to share all specific knowledge for the expansion of the current house or the design of a new house.

road impression weipoortseweg
ROAD IMPRESSION WEIPOORTSEWEG
water side impression with current house
WATER SIDE IMPRESSION WITH CURRENT HOUSE
current dike running around the plot
CURRENT DIKE RUNNING AROUND THE PLOT
current dike running around the plot
CURRENT DIKE RUNNING AROUND THE PLOT
Spacer volume study - one floor
VOLUME STUDY - ONE FLOOR
volume study - two floors
VOLUME STUDY - TWO FLOORS
volume study - one floor
VOLUME STUDY - ONE FLOOR
proposal for a hidden new dike
PROPOSAL FOR A HIDDEN NEW DIKE
bird`s eye view of plot
BIRD`S EYE VIEW OF PLOT
Spacer

Design: Country house research
Client: private
Address: Weipoortseweg, Zoeterwoude
Floor area: 170m2
Design: 2013

Construction: -
Design by: Mirck Architecture, Amsterdam
Team: Sander Mirck, Ule Koopmans

Location by Google Maps
LOCATION BY GOOGLE MAPS
Historical maps of the plot
HISTORICAL MAPS OF THE PLOT
Location zoom by Google Maps
LOCATION ZOOM BY GOOGLE MAPS
plot sections hidden dike proposal
PLOT SECTIONS HIDDEN DIKE PROPOSAL
MASS STUDY
MASS STUDY