Architectuurprijs Almere Publieksprijs Houten Hotel

Prijsuitreiking

Bij de Architectuurprijs Almere 2024 heeft het Houten Hotel de Publieksprijs gewonnen. De prijs werd door de Almeerse wethouder kunst en cultuur Kees Ahles uitgereikt aan eigenaar Yuk-ha Tang en architect Sander Mirck. Het publiek – bijna 1000 stemmers – werd bij deze editie gevraagd naar de reden van de stem. Er werd grote waarde gehecht aan de esthetiek, het innovatieve ontwerp en de duurzaamheid. Mirck Architecture werd geprezen voor de vooruitstrevende visie.

De Almeerse Architectuurprijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan nieuwe gebouwen en publieke ruimtes die bijdragen aan een goede leefomgeving, als inspiratiebron dienen en erkenning van de Almeerders ontvangen. De vakjury koos het Ronddraaiend Huis van Joost Conijn, en woontoren Highnote van Studioninedots. De kinderjury koos voor de herinrichting van Almere Haven door Hosper landschapsarchitectuur.

Projectpagina Houten Hotel

Nieuwsbericht Architectenweb

Foto: Tomek Dersu Aaron