Atelier Energie

Groene Hart - 2018

Op een afgelegen kavel in een veengebied heeft Mirck Architecture een atelier ontworpen. De donkere schuur is ondergeschikt aan het bestaande huis en voegt zich met vorm en materialen naar de cultuurhistorische waarde volgens het beeldkwaliteitsplan van de omgeving.

De entree is benadrukt door de enige afschuining van het zadeldak. Het dakschild op het zuidwesten bestaat volledig uit matzwarte PV-panelen. Het dakschild op het noordoosten bestaat uit matzwarte vlakke pannen en een groot daklicht.

interieur atelier kijkend naar zuidoost

Het daklicht geeft de atelierruimte veel diffuus licht. Het komt tussen de spanten door de hoge werkruimte in. Voor het uitzicht is de zuidwestgevel volledig te openen. Als het atelier niet in gebruik is kan het volledig gesloten worden door middel van houten schuifluiken.

dwarsdoorsnede met daklicht
  • Atelier Energie
  • Opdrachtgever: Particulier
  • Lokatie: Groene Hart, Zuid-Holland
  • Omvang: 95m2
  • Vermogen PV-panelen: 10295 Wp
  • Ontwerp: 2016-2017
  • Bouw: 2017-2018
  • Ontwerp: Mirck Architecture, Amsterdam
  • Ontwerpteam: Sander Mirck, David Künzel, Maurice Visser
  • Constructeur: JVZ, Deventer
  • Uitvoeringsteam: Waisfisz 3d vormgeving