Buitenhuis – Waargebeurde verhalen over een bijzonder nieuw huis.

Na een jarenlange zoektocht vindt een hoogleraar de plek waar hij wil wonen. Aan een oever in het Groene Hart komt een huis te koop. Mirck Architecture brengt de mogelijkheden voor een nieuw huis in kaart. De aankoop van de grond is het definitieve startsein van een boeiend avontuur.

De architect start dit logboek halverwege, begin 2016, bij de eerste paal. Vanaf 2013 tot 2018 volgen uiteenlopende gebeurtenissen elkaar op. Soms hing het Buitenhuis aan een zijden draadje. Van vleermuizen tot technische hersenkrakers; vers van de pers, of een fascinerende flashback.

Gedurende deze vijf jaren zal er op deze plek tientallen keren over het buitenhuis verhaald worden. De verhalen geven je een kijk in de keuken van het architectenbureau, maar vooral inzicht in het ontstaan van een bijzonder Buitenhuis.