Buitenhuis – Spiegelroosters

In afwachting van het noorderdaklicht wordt het Buitenhuis door de aannemer afgebouwd. De installaties draaien inmiddels. Deze machines zijn verborgen in de machinekamer en de leidingen zijn weggewerkt in vloeren, wanden en plafonds. Wel prominent in beeld: een aantal flinke gevelroosters.

De uitwerking van de gevels en de installaties loopt parallel. Al snel wordt duidelijk dat er forse roosters nodig zijn voor de gewenste luchtverplaatsing. De architect koppelt de posities van de roosters aan de vaste gevelramen. Aangezien de ramen spiegelend zijn, stelt hij de hoogleraar voor om in het zelfde vlak spiegelroosters te maken.

Op de foto is te zien dat de roosters bijna gereed zijn. Na het ontwerp van deze bijzondere toepassing, weet nu ook de uitvoering ervan te overtuigen. Technische onderdelen zijn unieke beeldbepalende details geworden. Dit doet denken aan het ontwerp van de schoorsteen, maar dat, dat is weer een ander verhaal..