Buitenhuis – Tekeningen

Aan de muur van de architect hangen drie grote prints, A0-formaat. Het zijn tekeningen van de hele kavel tot aan de technische details. Deze prints hebben er twee dienstjaren opzitten, waarin er regelmatig over werd gediscussieerd, overheen werd geschetst en overheen werd geplakt. Nu het project bijna klaar is kunnen ze van de muur.

Deze week vroeg de hoogleraar om revisie-tekeningen. Belangrijke onderdelen worden gecontroleerd en nagemeten, waarna een laatste update getekend wordt. Hiermee kan de professor nu en in de toekomst zijn Buitenhuis inrichten en eventueel aanpassen. Deze revisie-tekeningen maken de prints aan de muur definitief overbodig.

Het ontwerpproces draaide om het 3d-model, ook tijdens de vergaderingen. Toch moesten de belangrijkste momenten 2d vastgelegd worden: voor Gemeente, Hoogheemraadschap, en aannemer. Hoogleraar en architect gedijen het beste in de afwisseling tussen 2d en 3d, maar het meest effectieve communicatiemiddel blijkt het 2d schetsen. De architect laat de prints nog even hangen.