Buitenhuis – Zwaluwen zomer

Door de vele verschillende vogels rond het Buitenhuis lijkt het soms een geslaagde vogelkijkhut. Het landschap trekt deze vogels, maar voor sommige vogels lijkt het huis favoriet. Naast het twijfelende ooievaarskoppel is sinds een maand een groep zwaluwen vaak op het warme corten stalen dak te vinden. Met de zwaluwen kwam een vroege zomer.

De vele jonge planten ondergaan een pittige ontgroening in huidige hitte en droogte. Gelukkig houdt het Hoogheemraadschap de waterstand op peil voor de dijkstabiliteit. De kleinere planten en grassen worden besproeid met het boezemwater, waardoor de nieuwe tuin voldoende lijkt aan te slaan. Binnen werken hoogleraar en architect door aan interieur en bijgebouwen.

In de nazomer zal het project gevierd gaan worden. Dit feest zet alle betrokkenen op scherp om de lopende onderdelen bijtijds af te krijgen. De hoogleraar vindt het ontwerp- en bouwproces fascinerend, maar inmiddels is het wel tijd voor resultaat. Het Buitenhuis en de Buitentuin mogen straks gereed ogen, met het ontwerp- en bouwproces gaan hoogleraar en architect vrolijk door.