Buitenhuis – entreehek

Als sluitstuk van het Buitengoed wordt een bijzonder entreehek ontworpen en gebouwd. Sinds kort staan er 44 spijlen, vanuit de sloot, over de oprijlaan, weer de sloot in. De onregelmatig torderende spijlen sluiten met vorm en kleur aan bij zowel het organische landschap als bij het scherpe Buitenhuis.

Een entreehek kent vele praktische en technische eisen. Het bleek ingewikkeld om deze eisen te combineren met de esthetische wensen. Veel varianten werden 3d uitgewerkt, soms met mockup. De uiteindelijke keuze ging vervolgens een vergelijkbaar traject in met de hekkenbouwer. De moeite werd beloond.

Momenteel raken de nieuwe oevers bij het entreehek begroeid. In het najaar worden foto’s gemaakt van de eerste herfst van de bijzondere tuin bij het Buitenhuis. Het entreehek komt dan ook volledig in beeld.