Atelier Buitengoed

Groene Hart - 2020

Op een afgelegen kavel in een veengebied heeft Mirck Architecture een atelier ontworpen. De binnenruimte is heel licht, in tegenstelling tot de donkere verschijning in het landschap. Binnen is het hout blank, buiten is het hout vergrijsd en zwartgebrand.

simulatie van de hout opbouw

De entree is benadrukt door de enige afschuining van het zadeldak. Het dakschild op het zuidwesten bestaat volledig uit matzwarte PV-panelen. Het dakschild op het noordoosten bestaat uit matzwarte vlakke pannen en een groot daklicht.

Het daklicht geeft de atelierruimte veel diffuus licht. Het komt tussen de spanten door de hoge werkruimte in. Voor het uitzicht is de zuidwestgevel volledig te openen. Als het atelier niet in gebruik is kan het volledig gesloten worden door middel van houten schuifluiken.

  • Atelier Buitengoed
  • Opdrachtgever: Particulier
  • Locatie: Groene Hart, Zuid-Holland
  • Omvang: 95m2
  • Vermogen PV-panelen: 10.295 Wp
  • Ontwerp: 2016-2018
  • Bouw: 2018-2020
  • Ontwerp: Mirck Architecture, Amsterdam
  • Ontwerpteam: Sander Mirck, David Künzel, Maurice Visser
  • Constructeur: JVZ, Deventer
  • Houten spanten: Heko Spanten, Ede
  • Uitvoeringsteam: Waisfisz 3d vormgeving
  • Foto’s: Katja Effting