Woonark

Vechtstreek - 2020

Eigenaren van een oude woonark wensen voor de toekomst een nieuwe woonark. Architect Bob Ronday werd hiervoor benaderd. Hij stelde de eigenaren voor om deze nieuwe woonark samen met Sander Mirck te ontwerpen. De samenwerking heeft inmiddels geleid tot een definitief ontwerp.

Op deze ligplaats is een ark van 20m bij 6m mogelijk. Twee verdiepingen geven voldoende ruimte aan het gewenste woon- en werkprogramma. Door de buitenzijde van het maximale volume op te zoeken, ontstaat er ruimte voor een patio en vide. Deze open ruimten zorgen samen met de vele gevelopeningen voor een licht interieur.

Een woonark heeft al veel contact met buiten, maar het vele daglicht binnen vergroot het gevoel onderdeel te zijn van het uitzicht. Om verblinding en verhitting bij de gevelopeningen te voorkomen, zijn zes grote louvres aangebracht. Deze louvres zijn ook te verschuiven voor gewenste sferen binnen en verschijningsvorm buiten.

  • Opdrachtgever: Particulier
  • Locatie: Vechtstreek
  • Omvang: 240m2
  • Ontwerp: 2019-2020
  • Bouw: 2020-2021
  • Ontwerp: Bob Ronday Architectuur & Mirck Architecture
  • Ontwerpteam: Bob Ronday, Sander Mirck, Maurice Visser, David K├╝nzel