Buitenhuis – Hoogtepunt

Het hoogtepunt is het ontstaan van de ruimte van het buitenhuis. In een week richt de staalconstructie zich op en in de weken erna gaat het dak dicht. Opeens is de ontworpen ruimte ter plekke te ervaren en die overtreft de hoge verwachtingen. De hoogleraar en architect lopen genietend door de bouwplaats. De ruimtevormen en het uitzicht geven zelfs het gevoel er al eens eerder geweest te zijn. Veel denkwerk in de ontwerpfase werpt haar vruchten af.

Eerder op deze dag werden samen met de aannemer veel lastige bouwpunten besproken. De meeste materialen krijgen een bijzondere toepassing. Dat gaat de ene leverancier beter af dan de andere. De lat ligt voor iedereen hoog en dat veroorzaakt richting de afbouw een climax in het bouwproces. Het zet alle partijen en de samenwerking flink onder druk, en dat terwijl er wordt genoten van het ontstaan van de ruimte.

Bekijk meer van Mirck Architecture op Facebook