Buitenhuis – Binnen en buiten

Net voor het winterweer is het buitenhuis gedicht. Hierdoor gaat er meer aandacht naar het ontwerpen van binnenruimte en buitenruimte. De hoogleraar wil ook graag contouren ervaren, alvorens beslissingen te nemen. Het interieurontwerp komt tot leven door de casco ruimte. Het tuinontwerp bloeit op door het grondwerk en het steigerloze huis.

Dichtzetten van wanden en plafonds geeft een boost in de ruimtelijke ervaring van het huis. Opeens zien ze de definitieve ruimte. Het team wordt versterkt met een interieurbouwer, die de hoogleraar en architect meeneemt in zijn boeiende vakgebied. Nieuwe monsters worden aangevoerd en het ontwerpen gaat inmiddels door tot in de millimeters.

Vlak nadat de steigers zijn weggehaald lopen de tuinontwerper, hoogleraar en architect over het terrein. Voor de start van de bouw waren veel bomen en heesters al geplant en door de oogharen worden die nu in fictieve seizoenen beoordeeld. Buiten ervaren ze de gewenste glooiingen, terwijl binnen het definitieve zicht op de tuin is ontstaan. Perfecte omstandigheden voor afronding van het ontwerp.

Bekijk meer van Mirck Architecture op Facebook