Buitenhuis – Puinhoop

Na jaren precisie is het nu een puinhoop. Het landschap rond het Buitenhuis is een kille modderbende. Op de foto een puinhoop zo groot als het atelier in aanbouw. De berg veengrond wordt gezeefd, waarna het op de juiste plekken wordt gestort. Dan worden de definitieve contouren van het landschap zichtbaar.

Tegelijk met de tuin gaan ook de bijgebouwen van ruwbouw naar afbouw. Het dak van het atelier wordt er nu opgelegd, waardoor de binnenruimte er opeens is. Daar waar de tuin nog bijzonder bestraat en beplant gaat worden, daar worden de bijgebouwen nog een paar maanden betimmerd en beglaasd. Binnen in het Buitenhuis wordt momenteel op een ander schaalniveau gewerkt, aan kasten, meubels, trapleuning, oude Chinese deuren, haardkast, domotica. Hoogleraar en architect buigen zich samen over millimeters en minuscule monsters, terwijl de hovenier zich buigt over kuubs en de puinhoop.