Buitenhuis – Chinese deuren

Het buitenhuis staat er al een jaar, maar aan het interieur wordt nog hard gewerkt. De snelheid lijkt afgenomen, maar schijn bedriegt. Een jaar geleden werden grote onderdelen gemonteerd, maar inmiddels net zoveel kleine, met precisie. Zo zijn de eeuwenoude deuren uit China net geplaatst (rechts op de foto).

De deuren zijn het enige oude onderdeel dat de hoogleraar graag in het buitenhuis verwerkt ziet. Centraal in de woonruimte sluiten ze de slaapkamer af. De twee deuren zijn onregelmatig scheluw in alle richtingen. Het is uiteindelijk gelukt om oud en nieuw in alle deurstanden letterlijk en figuurlijk passend te krijgen.

Tegenover de Chinese deuren zal bamboe gaan groeien. De architect liet de schoonbetonwand schuin doorstorten als plantenbak en balustrade. Op deze positie valt veel daglicht. Het bamboe schermt straks de entree af en geeft sfeer en comfort. Er wordt aan gewerkt.