Buitenhuis – Hoofdrol

Het Buitenhuis is nog niet bewoond, maar wordt al wel tentoongesteld. Vanaf 10 mei heeft het huis een hoofdrol in de tentoonstelling DAYLIGHTHOUSE – daglicht in woningen. Het Buitenhuis is Daylighthouse 3. Het maakt een drieluik van daglichthuizen compleet.

Het daglicht in de huizen wordt gepresenteerd van films tot analyses. De huizen worden vergeleken met elkaar en met grachtenpanden, Borneo-patiowoningen, en ‘Daylighthousing’ als blik in de nabije toekomst. Vrijdag 10 mei vanaf 16u opent Atto Harsta de tentoonstelling. Hij is o.a. oprichter van Dutch Daylight.

Mocht je er 10 mei niet bij kunnen zijn, dan ben je doordeweeks en zondagmiddagen welkom in het BAC. Op donderdagavond 6 juni wordt een lezingenavond georganiseerd met sprekers als Ronald Schleurholts (partner cepezed) en Sander Mirck. Over daglicht in architectuur.

Foto: Katja Effting