Buitenhuis – Sluitstuk

Alarm! De dijk lekt! Bij de tuinaanleg een jaar geleden stroomt er steeds meer water richting de opening van de benedenverdieping.. De dijkgraaf komt kijken en stort er een grote berg klei op. Gevaar geweken, maar uitzicht weg. Na een jaar onderzoek en overleg mag de berg klei weer weggehaald worden. Deze week is namelijk de verborgen damwand verlengd (zie foto).

Nadat de storm van afgelopen week is gaan liggen komen de pontons met kraan en damwandplanken naar het Buitenhuis gevaren. In een ochtend verdwijnen de stalen planken van 11 meter voorgoed in de dijk. Als de pontons zijn vertrokken keert de rust terug en landen er zowaar twee ooievaars op het nest achter het huis. Laat de lente maar komen.

PS: een ander sluitstuk is het entreehek. Na jaren van voortschrijdend inzicht, is het ontwerp vorige maand ingediend. Het stalen hek is een constructieve uitdaging. Momenteel is er druk overleg met de hekkenbouwer. De eerste mockup dwingt nog wat aanpassingen af. De tweede mockup moet het schot in de roos worden, waarna het sluitstuk gebouwd kan gaan worden.

Bekijk meer van Mirck Architecture op Facebook