Lezingenavond 6 juni Daylighthouse tentoonstelling

De tentoonstelling DAYLIGHTHOUSE wordt door bezoekers ervaren als een eye-opener. Daarom gaan we op donderdag 6 juni dieper in op het thema daglicht in architectuur. Drie sprekers zullen vanuit een andere invalshoek vertellen over het thema en over hun ervaringen met daglicht in hun werk.

Gastheer/architect Sander Mirck trapt af met een toelichting op zijn tentoonstelling van bijzondere woningen uit verleden, heden en toekomst. Licht-ontwerper/docent Jacob de Baan werkt vanuit de menselijke perceptie van licht; hij zal vertellen hoe hij de eigenschappen van zowel dag- als kunstlicht inzet in het interieur.

Architect Ronald Schleurholts, partner van het veelgeprezen buro cepezed, zal spreken over de invloed van daglicht op grootschalige projecten, zoals de tijdelijke rechtbank Amsterdam en de Hogeschool Inholland in de Sluisbuurt (2022). 

programma lezingen 6 juni
19:30u – ontvangst met koffie/thee
20:00u – lezing Sander Mirck, architect/gastheer
20:30u – lezing Jacob de Baan, (licht)ontwerper 
21:00u – pauze
21:20u – lezing Ronald Schleurholts, architect/partner cepezed 
22:00u – borrel
Na iedere lezing is er ruimte voor vragen en debat.

De lezingenavond is powered by Dutch Daylight!
Toegang is gratis, graag aanmelding per mail naar lezingen@bac-amsterdam.nl

tentoonstelling
‘Daylighthouse’ toont een reflectie van Mirck Architecture op 16 jaar onderzoeken, ontwerpen en bouwen met daglicht. Drie huizen en drie woongebouwen worden gepresenteerd, geanalyseerd en vergeleken. De tentoonstelling is te bezichtigen tot 13 juli 2019, tijdens de openingstijden van het BAC, maandag t/m vrijdag van 10:00 – 16:00 en op zondagen van 14:00 – 16:00 uur.

Speciale zondagmorgen openingen: op zondag 2 en 16 juni zal Sander Mirck een toelichting geven op zijn onderzoek naar daglicht. U bent welkom van 11:00 – 12:00 uur.

Tip: zie hier alvast een impressie van de tentoonstelling in de reportage door oost-online.