Buitenhuis – Longlist

Op de Dag van de Architectuur heeft het Rijnlands Architectuur Platform de longlist bekend gemaakt voor de Rijnlandse Architectuur Prijs. “Onder de projecten op de lijst bevinden zich onder andere het vernieuwde Museum De Lakenhal, de Fietsbrug Katwijk-Oegstgeest, Het Buitenhuis in Zoeterwoude en daarnaast 21 andere bijzondere gerealiseerde ontwerpen.”

Juryvoorzitter Thijs Asselbergs is onder de indruk van de selectie: “De longlist van de projecten kent een prachtig en breed scala van verschillende projecten uit de regio. Van knap gerestaureerd rijksmonument tot het verbeteren van openbare ruimten, van strakke nieuwbouw tot vernieuwingen van bestaande gebouwen. De jury ziet uit naar een winnaar waar elke architectuurliefhebber trots op kan zijn!”

De komenden maand buigt een jury zich over de selectie om tot een shortlist te komen. Op 4 september wordt de shortlist bekend gemaakt en kunnen inwoners uit de regio online een stem uitbrengen op hun favoriete gebouw via deze site. Bij de voorgaande twee edities brachten ruim 4500 mensen een stem uit.