Huisontwerp ‘Central Park’ is nieuwe parel

Central Park maakt onderdeel uit van de Nieuwe Parels voor de binnenstad van Leiden. Stichting ArchiScienza en RAP Leiden hebben het initiatief door middel van een ontwerpwedstrijd omgezet in een boek en website met verrassende ontwerpen.

Central Park is een verticale tuin in de stenen binnenstad van Leiden. Deze tuin staat in de zon, waardoor de planten goed groeien. In hete zomers geeft het Central Park schaduw aan de woning erachter.

De bewoners tuinieren vanaf de trappen, bordessen en ramen. Het Central Park wortelt letterlijk en figuurlijk in de straat, waar mensen kunnen zitten. De straat wordt versierd door de seizoenen. De open gevel is een dubbel houten raster waarin de planten(bakken) hangen. In de winter wordt de woning onthuld. De rest van het jaar ligt de nadruk op de groentes, de bladeren en de bloemen.

Link naar de projectpagina