Lezing & nominatie

Aanstaande vrijdagmiddag – 18 oktober – geeft de architect een lezing over het Buitenhuis, als afsluiting van de tentoonstelling ‘Daylighthouse’ in het Borneo Architectuur Centrum Amsterdam. De lezing presenteert het Buitenhuis van eerste schets tot recente oplevering, met de invloed van daglicht als rode draad. Vanaf 16:30u is iedereen welkom en na de lezing volgt een feestelijke borrel.

Eergisteren gaf de jury van de Rijnlandse Architectuurprijs de volgende onderbouwing van de nominatie: “Het Buitenhuis is een uniek gebouw in het Groene Hart. […] De bovendijkse massa voegt zich in vorm en materiaal prachtig in het landschap. Door de positie en de omvang van de vele glasvlakken in zowel gevel als dak waant de bezoeker zich midden in het landschap.”

Het verhaal gaat hier na 18 oktober nog even door. Er is namelijk nog van alles gaande rondom de afronding van interieur, bijgebouwen en bijzonder entreehek. En de lezing geeft nieuw overzicht, met nieuwe inzichten.