Houten restaurant opening

Komende week opent restaurant Festijn Culinair. Het houten gebouw biedt plaats aan 650 gasten, die zich samen met verschillende keukens in een centrale ruimte bevinden. Deze open ruimte is onderverdeeld door de houtconstructie met knikkende gevels en knikkend dak. De structuur geeft het restaurant binnen en buiten een bijzondere verschijningsvorm.

Later dit jaar volgt de gouden dakrand. Deze knikkende lijn gaat het gebouw rond en benadrukt de bijzondere ruimtelijke structuur. De gevels, terrassen, pergola’s en zonweringen zijn van hardhout. De constructie en het dak zijn van CLT/kruislaagshout. Hiermee wordt maarliefst 400 ton CO2 bespaard.

Het dak is optimaal gericht op de zon. De 512 pv-panelen leveren meer dan voldoende energie voor het electrisch koken, de verwarming, en zelfs voor oplaadpunten voor electrische auto’s onder het restaurant. Gasten kunnen de auto opladen tijdens het diner. Voor meer informatie: zie de projectpagina.