Buitenhuis – Buitengoed

De kavel is groot en afgelegen, grenzend aan een meer, een natuurgebied en weilanden. Het is eeuwenlang een beschutte plek geweest in een open landschap. Het Buitenhuis staat op de grens tussen beschut en open. Afgelopen najaar is de tuin van Piet Oudolf afgerond. Aanstaande zomer is de eerste bloei van het Buitengoed.

De woonruimte is de grens tussen land en water, en tussen tuin en open landschap. Daarnaast zijn er een aantal zichtlijnen vanuit het huis via de tuin naar het polderlandschap. Deze zichtlijnen zijn gemaakt met bomen, heesters en zelfs grassen. Op zo’n zichtlijn staat sinds kort een bijzonder entreehek.

De hoogleraar overwoog een entreehek en een kunstwerk, of een entreehek als kunstwerk. De architect pakte de uitdaging aan en na veel overleg was er overeenstemming over een ongekend 3d-model. Tijdens de intensieve samenwerking met de hekkenbouwer, bleek het hekontwerp vele grenzen op te zoeken. Inmiddels staan de getordeerde spijlen van de taatsdelen in lijn en dalen ze af in de sloot.

Deze zomer worden foto’s gemaakt van het entreehek, huis & tuin en bijgebouwen. Beelden van ontwerp- en bouwproces zijn op deze website te vinden.