Clubhuis concept goedgekeurd

Met inbreng van vele clubleden is er een jaar ontworpen aan het bestaande clubhuis. Deze week werd bekend dat de Gemeente Amsterdam haar medewerking zal verlenen aan het ingediende concept. Het lustrumjaar van de club wordt momenteel ontsiert door de coronacrisis, maar de gemeentelijke goedkeuring schetst een mooie toekomst.

Sander Mirck werd in 2018 door architect Rob Hulst gevraagd om mee te denken over verbeteringen van hun tennispark en clubhuis. Via een aantal bijeenkomsten vonden de wensen van betrokken clubleden een plek in de uitbreiding van het huidige clubhuis. Tijdens de ALV in 2019 kregen de architecten opdracht om de idee├źn uit te werken tot Voorlopig Ontwerp.

Begin 2020 is het VO gepresenteerd aan de leden. Belangrijke uitgangspunten voor de transformatie: optimalisatie van routing en gebruik, meer capaciteit met behoud van gezelligheid, en verdere verduurzaming met het oog op de toekomst. Een prominente luifel en glazen gevels bieden veel contact tussen clubhuis en de banen, zowel binnen als buiten.