Buitenhuis – nominatie Daylight Award

Tijdens de eerste herfst van de tuin wordt bekend gemaakt dat het Buitenhuis is genomineerd voor de Dutch Daylight Award. Deze tweejaarlijkse prijs wil de beste toepassingen van daglicht in architectuur onder de aandacht brengen. De prijsuitreiking staat gepland voor begin 2021.

De jury was van plan om komende week langs te komen, maar door de scherpere corona-maatregelen is het bezoek helaas uitgesteld. Hiermee lopen de juryleden het hoogtepunt van de herfst mis, maar gelukkig wist fotograaf Katja Effting dit moment gisteren goed vast te leggen, tussen stormen door. De tuin is een ontwerp van Piet Oudolf i.s.m. Deltavormgroep.

De herfst werd ook het moment om voor het eerst de buitenzonwering van het daklicht af te halen. De witte museumroosters, die alleen diffuus licht doorlaten en de warmte buiten houden, zijn in de koelere maanden met lagere zon niet nodig. Het Buitenhuis is zowaar nog lichter geworden!