Vergunning dakopbouw Museumkwartier

Vorige week is door de Gemeente Amsterdam vergunning verleend voor een dakopbouw in het Museumkwartier. Hierdoor kan deze zolderwoning met circa 50% vergroot worden. Via ontwerpend onderzoek en een conceptaanvraag werden de maximale mogelijkheden gevonden.

Het oordeel van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit: “De dakopbouw is voldoende terughoudend en afgestemd op de uitstraling van het hoofdgebouw. De detaillering en materialisering is hoogwaardig en zorgvuldig. De commissie merkt de dakopbouw aan als trendsetter voor de architectuureenheid.”

De opbouw wordt uitgevoerd met een dunne CLT-vloer, HSB-wanden, en incidentele staalconstructie. De gevels zijn afgewerkt met donker zink, met raamkozijnen van antraciet hout en een brede schuifpui van antraciet aluminium. De bouw is gepland in het komend voorjaar.

Hierbij een link naar de projectpagina.