Buitenhuis – Sleutelrol

De bouw oogt rustig – zoals op de foto – maar er is veel gaande in de voorbereiding. Momenteel moeten tekeningen van gevels en afbouw definitief worden. Veel verschillende vakmensen werken hiervoor samen. Ze respecteren elkaars vakgebied, maar moeten knokken voor het beste resultaat. De hoogleraar gaf de sleutelrol aan de architect.

De sleutelrol betreft directievoering. De architect voert de regie over de bouw, waarmee hij in staat wordt gesteld om de ontworpen kwaliteiten gerealiseerd te krijgen. Het buitenhuis heeft veel bijzonderheden meegekregen in de ontwerpfase. Zo wil de hoogleraar verschillende gevelopeningen met gelijk uitziend glas. Het klinkt eenvoudig maar blijkt erg lastig.

De drie kozijnsystemen hebben de grootste moeite om juiste glasmonsters te leveren. Er moet breed bijgestuurd worden om de wens te realiseren zonder afbreuk aan andere kwaliteiten. Overigens gaat veel wel soepel, zoals de cortenstalen daken en gevels. Via gericht 3d-overleg worden alle unieke platen voorspoedig geconstrueerd. Nu de ondergrond ook gelukt is kan het buitenhuis komende maand bekleed worden.

Bekijk meer van Mirck Architecture op Facebook