Buitenhuis – winter wonderland

De hoogleraar nodigt regelmatig familie en vrienden uit, om even in het Buitenhuis te logeren. Ook de architect maakt graag van deze uitnodiging gebruik. Hij woont er een week in de zomer en momenteel een week in de winter. Tijdens deze waardevolle weken ziet de architect dat de natuur de show steelt.

In het huis zijn intieme plekken en boeiende details, maar het duurt nooit lang tot de aandacht naar buiten wordt getrokken. De dynamiek van het landschap is fascinerend. Het wordt grotendeels bepaald door het weer, maar ook door vele vogels. Het huis voelt daarbij als een zeer comfortabele stoel op de eerste rij.

Deze onregelmatige dynamiek van het moment voltrekt in de regelmatige dynamiek van de dag. Bij langer of vaker verblijf toont het Buitenhuis zelfs de dynamiek van de seizoenen. Geen grijze dag is dezelfde en vaak een voorbode voor iets bijzonders. De architect kreeg lichtende nachtwolken in de zomer, en gisteren werd het landschap wit.