Daylighthouse 5 ingediend

Na een rondleiding door Daylighthouse 3 en 4 kreeg Mirck Architecture de opdracht om een ontwerp te maken voor een licht huis tegen de Kennemer Duinen. Het stedenbouwkundig ontwerp schreef een ‘longhouse’ voor, dat uitermate geschikt bleek voor het programma, het uitzicht en het licht.

De entree is halverwege het lange huis, van waar de introverte slaapvleugel en extraverte leefvleugel om elkaar heen waaieren. In de leefvleugel neemt het uitzicht en daglicht toe bij iedere stap richting de tuin, die overgaat in weide en duinbossen. Zie de projectpagina.

Het bouwen op deze plek ligt gevoelig, aangezien het grenst aan een natuurgebied en een monumentaal gebouw. Welstand heeft het plan inmiddels goedgekeurd. Als de lange procedure dit jaar goed afloopt dan kan er in 2022 ecologisch gebouwd worden.