Daylight Award voor Buitenhuis

Buitenhuis

Op de langste dag van het jaar werd de Daylight Award uitgereikt. Deze prijs beloont bijzondere daglicht architectuur en brengt het onder de aandacht. Er is een categorie voor gebouwen groter dan 1000m2, en een categorie voor gebouwen kleiner dan 1000m2. In deze categorie werd door een vakkundige jury het Buitenhuis aangewezen als beste daglicht gebouw van 2019 en 2020.

De jury omschreef het Buitenhuis als “een multidisciplinaire les die onze verwachtingen te boven ging.” Zo hadden de juryleden ervaren, dat het vele daglicht binnen het uitzicht versterkt. Er werd gesproken van een “ontdekking”. Mirck Architecture vindt hierin de bevestiging van het concept ‘room-in-a-view’. Daarnaast “beweegt het daglicht met je mee door vorm, ruimte en materiaalgebruik in een overtuigend ontwerp.”

Begin volgend jaar maakt het Buitenhuis onderdeel uit van de tentoonstelling “Het licht zien!” in het ABC Architectuurcentrum Haarlem. De tentoonstelling gaat over daglicht in architectuur. De tentoonstelling is geinspireerd op de eerdere tentoonstelling ‘Daylighthouse’ in het Borneo Architectuur Centrum Amsterdam. Toen bracht Mirck Architecture de waarde van daglicht in architectuur onder de aandacht, met analyse, onderzoek, en het Buitenhuis.

De link naar de projectpagina van het Buitenhuis.

De link naar het nieuwsbericht op Architectenweb.