Jury Daylight Award 2022

Komende zomer neemt Sander Mirck zitting in de jury van de Dutch Daylight Award. Het is een tweejaarlijkse prijs voor gebouwen met bijzondere daglichtkwaliteiten. Daglicht vormt één van de belangrijkste bouwstenen van architectuur. De jury nomineert projecten in de categorie grote gebouwen (>1.000m2) en kleine gebouwen (<1.000m2).

De jury kent uiteenlopende daglichtexperts: voorzitter Marcel Bilow is assistent professor aan de TU Delft, bouwfysicus Paul van Bergen is directeur DGMR, Mathijs Sommeijer is lichtontwerper bij Royal HaskoningDHV, Juliette Van Duijnhoven is assistent professor Building Lighting TU Eindhoven, en Michiel van Raaij is hoofdredacteur Architectenweb.

Last but not least nemen de beide winnaars van de vorige editie deel aan de jury: architect Maarten van Bremen (Group A) van de stationsrenovatie metro oostlijn in Amsterdam, en architect Sander Mirck (Mirck Architecture) van het Buitenhuis in het Groene Hart. Inzenden kan tot 21 juni op de website van de stichting Dutch Daylight.