Modular Tower ingediend

Modular Tower

Het definitieve ontwerp voor de woontoren is afgerond en de omgevingsvergunning is aangevraagd. De keuze voor modulaire bouw en de keuze voor een bouwteam met modulebouwer Daiwa House, maakt het mogelijk om de woontoren al in het najaar te bouwen. In dat geval is het de eerste modulaire toren in Europa.

Halverwege het ontwerpproces bleek modulaire bouw het beste aan te sluiten bij het programma, de kavel, en de architectuur: alzijdige gevelrasters met vrije indeling van bijzondere balkons. Sindsdien is het ontwerp in bouwteam uitgewerkt en geschikt gemaakt voor de productie van bijna 300 modules, die straks samen de 72 appartementen vormen.

Op de begane grond komt een Aziatische cafetaria. Het is de opvolger van het Aziatische restaurant Tang Dynastie, dat na brand niet meer goed bruikbaar was. Het restaurant is het eerste ontwerp van Mirck Architecture dat afgebroken wordt. Gelukkig is het een houtconstructie die goed hergebruikt kan worden.

Projectpagina Modular Tower