Start bouw Houten Hotel

Timber-hotel-model

Vandaag kwam het groene licht: vanaf maandag wordt het Houten Hotel Almere gebouwd. In de zomer verwacht het bouwteam de gebouwen gereed te hebben. Twee jaar eerder ontstond het idee voor dit hotel.

De eigenaar van het grote Houten Restaurant overwoog een ander gebruik van het gebouw. Het restaurant draaide prima, tot aan de eerste lockdown in 2020. De enorme ruimte van eetzaal en buffetkeuken verloor toen de aantrekkingskracht op de gasten.

Als geluk bij een ongeluk bleek het bestemmingsplan voldoende ruimte te bieden voor functiewijziging en uitbreiding. Een paar jaar na de bouw van het restaurant werd Mirck Architecture gevraagd om de hotelfunctie te onderzoeken. Er werden twee nieuwe vleugels voorgesteld, met een aangename buitenruimte tussen oud- en nieuwbouw.

Na een voorspoedig ontwerp- en vergunningsproces, kan een jaar later gestart worden met de bouw van het Houten Hotel Almere.