Transformatie van houten restaurant naar hotel

Transformatie van restaurant naar hotel

Na drie turbulente jaren sluit het houten restaurant tijdelijk haar deuren. De eigenaar wil na de pandemie liever een kleiner restaurant en dat blijkt mogelijk in combinatie met een hotel. Het open houten casco maakt een voorspoedige transformatie mogelijk, waardoor het gebouw deze zomer een tweede leven krijgt.

Begin 2020 verrast het restaurant met de bijzondere houten zaal waarin 450 gasten door verschillende buffetkeukens kunnen wandelen. Echter, kort na de opening volgen lockdowns en ontstaat twijfel over de omvang van 1700m2. Mirck Architecture wordt gevraagd mee te denken.

De plek blijkt geschikt voor een hotel. Na uitgebreid onderzoek wordt in goed overleg met de Gemeente een transformatie van het bestaande gebouw ontworpen, in combinatie met twee nieuwe hotelvleugels. Het restaurant gaat naar 100 zitplaatsen, maar blijft wel het hart van het complex.

De ruimte van het restaurant behoudt de hoge plafonds, terwijl in de rest van het gebouw een extra houten verdieping wordt ingebouwd voor de bijzondere hotelkamers. De bar van het restaurant blijft de hoofdentree, bereikbaar via een brede trap vanuit de binnentuinen. In de zomer is iedereen weer welkom.

Link naar het Houten Hotel

Link naar het Houten Restaurant