Houten daglichthuis

Houten daglichthuis

Na een bezoek aan Daylighthouse 3 en 4 heeft een gezin opdracht gegeven voor een huisontwerp midden in het Groene Hart. Op een afgelegen plek mag een oude boerenschuur plaats maken voor het nieuwe huis. Het hoofdhuis zal een ruimtelijk geheel vormen met bijgebouwen en kelder.

Uitzicht en orientatie hebben veel invloed op de hoofdopzet. De rieten daken vormen een grote woonkeuken met zitgedeelte, van het zuidoosten naar het zuidwesten. Het zuidoosten krijgt een groot daklicht voor het ochtendlicht. Overhoeks op het zuiden openen schuifdeuren naar de tuin.

Aan de noordkant liggen werkruimtes en slaapkamers. Het hoofdhuis is hier verbonden met de bijgebouwen. De volumes liggen rond een verdiepte patio, waardoor er veel daglicht in de kelder valt. Samen met een groot trapgat wordt de kelder ruimtelijk betrokken bij de begane grond.

Link naar Houten daglichthuis