Ontwerp Community Campus Oosterwold

Neolithicum

Almere Oosterwold is een ‘landschap van initiatieven’ met veel vrijheid. Het is de beste plek voor een bijzonder idee van Tim Noortman. Hij zoekt een plek waar mensen samen kunnen werken aan een duurzame buiten- en binnenwereld. Stadslandbouw sluit hier goed op aan en slaat zelfs een brug naar het Neolithicum.

Onder Oosterwold vond circa 6300 jaar geleden een grote revolutie plaats: de mens ging voor het eerst samenwonen op een vaste plek, en begon met landbouw. De impact was ongekend op vrijwel alle vlakken: er ontstond welvaart, maar ook veel sociale en ecologische uitdagingen. Sinds kort gaan hier weer mensen samenwonen.

Tim werd ingeloot voor een stuk grond en vroeg Mirck Architecture om het idee vorm te geven. Het Neolithicum ligt als een dorpje middenin het zuiden van Oosterwold. Een kring van lage gebouwen ligt rondom een hoger centraal gebouw voor bijeenkomsten. De gebouwen vormen twee open plekken in het gevarieerde landschap.

Link naar de website van Neolithicum

Link naar de projectpagina