Expert in houtbouw

Momenteel wordt het Houten Hotel gebouwd. Mirck Architecture is betrokken van eerste schets tot en met het gebruik na oplevering. Op de fundering na worden deze gebouwen volledig in hout geconstrueerd. Verschillende houtbouwmethodes worden toegepast, om de verschillende bouwdelen te optimaliseren. Het resultaat is duurzaam, circulair, financieel scherp, en het hout heeft een belangrijke rol gekregen in de verschijningsvorm.

Het Houten Hotel wordt gerealiseerd door de jarenlange expertise van de bouwpartners. Betrokkenen als de Gemeente, de Brandweer, de financier en de gebruikers moesten overtuigd worden van de veiligheid en kwaliteiten van hout. Mirck Architecture is in de afgelopen 20 jaar gegroeid van experiment naar expert. Zo was het houten dijkhuis vorig jaar runner-up bij de nationale Houtbouwprijs (zie hierboven).

Hieronder enkele recente houten projecten uitgelicht:

Houten Hotel – 2022
Transformatie van eigen houten restaurant naar Houten Hotel, met een hybride constructie van glulam, HSB en veel CLT.

Gebouw op gebouw – 2022
Ontwerp voor een drielaagse optopping van een bestaand betonnen woongebouw van 8 lagen, door middel van een lichte constructie van CLT.

Modular Tower – 2023
Ontwerp voor een woontoren met hybride modules (deels HSB) afgewerkt met HSB gevels, houten gevelplanken en erkerbalkons.