Houten Hotel in Almeers bos

Houten Hotel

Het grootste houten restaurant van Nederland wordt een Houten Hotel. Het gebouw uit 2019 zal met twee houten vleugels uitgebreid worden tot circa 7500m2. Door het succes van CLT bij de bouw van het restaurant, worden ook de nieuwe vleugels in CLT geconstrueerd.

In het bos ten zuiden van Almere Buiten zijn allerlei recreatieve functies gebouwd, zoals een manege, een bowling, en een sportschool. Het bijzondere restaurant markeert sinds 2019 de entree van deze plek in het bos. Volgend jaar is het volume onderdeel van een groter houten geheel.

Aan de zuid- en oostzijde worden twee nieuwe vleugels toegevoegd met hotelkamers. Vanaf de rotonde krijgt het markante restaurant een kader. Tussen oudbouw en nieuwbouw ontstaat een binnentuin voor de gasten. De galerijen dienen als zonwering en veranda voor de kamers.

De link naar de projectpagina van het Houten Hotel

De link naar de projectpagina van het Houten Restaurant