Sinds 2003

Mirck Architecture is in 2003 gestart met een houten huis. Dit succesvolle experiment markeert het begin van de expertise. Houtbouw draagt bij aan de fysische architectuur van Mirck Architecture. Tegelijkertijd begint houtbouw in Nederland voorzichtig te versnellen. In 2008 bleek CLT helaas nog te duur voor het bovenstaande Daylighthouse 2, maar in 2018 lukt het om er een groot restaurant mee te bouwen.

t

Inmiddels heeft Mirck Architecture tientallen houten gebouwen ontworpen, waarvan er 14 zijn gerealiseerd. Het is een oeuvre van gevarieerde gebouwen met gevarieerde houtbouwtoepassingen: HSB, glulam, CLT, gevelhout, en optimale combinaties hiervan. Deze ervaring wordt ingezet bij nieuwe bouwplannen, zoals een houten optopping van een betonnen woongebouw, en zelfs een hele stadswijk in Almere.

Klik hier voor een overzicht van onze houten huizen

Hieronder een selectie van enkele gebouwde houten projecten:

Houten Restaurant – 2019
Een bijzonder groot houten volume in het Almeerse bos, met een constructie en dak van CLT afgewerkt met houten gevels.

Dijkhuis – 2020
Houten dijkwoning gericht op licht en uitzicht, met een constructie van gelamineerde houten spanten en CLT dak, gevel, trap en vloer.

Daylighthouse 2 – 2011
Houten kubusvolume van 9 bij 9 bij 9 meter, met een glulam constructie binnen en buiten, ingevuld met HSB en houten kozijnen.

Mirck heeft een boek samengesteld met relevante beelden en analyses van projecten waarbij houtbouwtoepassingen veel invloed hebben gekregen.